Вие сте тук

Проект "Discovery" има нужда от вас

снимка на Krastyo

Общността на учените в EVE!

Искаме да споделим с вас идеята ни за следващата голяма стъпка в проекта Discovery, която скоро ще бъде пусната в действие на нашия тестови сървър Singularity. Тези от вас, които следят рубриките ни на тази тема, може би вече са гледали презентациите по време на EVE фен феста и EVE Вегас миналата година. Ако не сте, но сте заинтересувани от идеята и философията на проекта, силно ви препоъчваме да ги изгледате.

Цел на проекта

Заедно с Швейцарската компания Massively Multiplayer Online Science и Рейкявитския Университет, ние от ССР работим над добавянето на истинско научно изследване по време на вашата игра в EVE. За пускането на проекта Discovery, ние ще помогнем на шведска изследователска група за класифициране на белтъците на човешкия организъм (Human Protein Atlas), която изгражда и предоставя публична база данни за човешките протеини, която се използва от хиляди медицински изследователски групи. С участието си в проекта, ще може да помогнете на изследователската група да анализира новите снимки на протеините, като по този начин те ще увеличат базата си от данни, в следствие на което ще допринесете за лечението на бъдещи пациенти по света.

Как да помогнете

Множество начинания в научните изследвания изискват солидно количество човешка обработката на огромни количестава информация. Примери за подобни процеси включват анотирането на снимки за наличието на аномалии (например, откриването на звезди на снимка на нощното небе) или класифицирането на снимки в една от няколко категории (например, индентифицирането на кои протеини са налични на базата на снимка на клетка). Извършването на подобни задачи от компютър е много трудно, но лесно за научаване от непрофесионлисти с минимално обучение базирано на няколко примера.

Sisters of EVE

Проекта е класифициран като изследователска програма спонсорирана и водена от Sisters of EVE. Началника на проекта, Professor Lundberg, ще ви наеме и ще проведе основно обучение в това как да разпознавате специфичните шарки от взетите биологични проби, които експертите вече са класифицирали. Щом завършите началния обучителен курс, заедно с другите завършили ще ви бъде възложена задачата да анализирате нови и уникални снимки. В началото ще трябва да класифицирате вече обработени снимки, като със всяка следваща трудността им ще се увеличава. Впоследтвие ще започнете да класифицирате необработени до момента снимки. След като играчите достигнат до статистически вярен консенсус над определена задача, за която няма решение до момента, ще получите увеличение в точността на проекта. За всяка решена задача, Sisters of EVE корпорацията в играта ще ви възнагради с ISK и LP, както и с Анализаторски Точки, които допринасят за ранка на проекта.

Молим за вашите коментари и отзиви

Наистина ще се радваме да чуем вашето мнение по въпроса. Умоляваме ви ако имате време да изпробвате тази нова функция на Singularity сървъра и ако можете да участвате в масовия тест на 28 Януари в 17:00 UTC (EVE часова зона).

От името на мнозина допринесли за проекта Discovery
CCP Scarpia

ПП: Не забрявайте да проверите и нашата подстраница за проекта Discovery!


Оригинален текст @ EVE Dev Blogs