Вие сте тук

Krastyo

снимка на Krastyo

Drupal 7 и неговите модули

Доста странна работа това Drupal. Макар и да предлага доста силен CMS, се оказа една идея трудно да се изтрие вече ненужен модул.

Първо трябва да го спрете (disable) всички копоненти на модула. След това самата систем предлага опцията Премахване (Uninstall). След като получите съобщение за успешно премахнат модул се оказва, че същият продължава да е в списъка с инсталирани модули на сайта.

За да премахнете модула напълно, трябва да отидете в /sites/all/modules/ и да изтриете ръчно папката на модула, който не ви трябва повече.

снимка на Krastyo

Настройки на сайта

Оказва се много силен, но изискващ доста внимание CMS. Най-използваната тема, доколкото аз успях да прихвана, е само разделяне на екрана на различни зони - къде ще са менютата, банерите, текста и т.н.
Още търся от къде точно да сложа линкове на основното меню за блоговете. А за Фото/Медиа галерия даже не съм търсил. Ще падне голяма игра докато се нагласи...

снимка на Krastyo

Статия от личния блог

След една доста сериозна чистка на всички започнати, полу-разработени и зарязани проекти, реших да изтрия всичко. В момента идеята ми е да има един, но качествено направен сайт.
Да видим колко дълго ще се задържи тази идея. Дано съм прихванал нещо през последните няколко месеца от офиса :)

Subscribe to RSS - Krastyo